Χορός

Ομάδα Σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού   Ακροκύτταρο

Στόχοι της Χορευτικής Ομάδας :
– Μύηση των παιδιών στην Ορχηστική τέχνη ως έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης, με ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση σε έργα σημαντικών δημιουργών, Ελλήνων και ξένων, σύγχρονων και κλασικών.
– Ενημέρωση των παιδιών για τα στοιχεία μιας Χορευτικής παράστασης όπως, χορογραφία, όρχηση , υποκριτική, διδασκαλία, χώρος, σκηνικά, κουστούμια, φωτισμός, μουσική, κίνηση κ.α.
– Δημιουργία συνεργασίας, ομαδικού πνεύματος και φιλικών σχέσεων με τα άλλα παιδιά της ομάδας για την επιτυχία κοινών στόχων και την απόκτηση εμπειριών.
– Παρουσίαση από τα παιδιά ποιοτικών χορευτικών παραστάσεων 1-2 φορές το χρόνο σε χώρους επαγγελματικών θεάτρων.
– Εξοικείωση των παιδιών με το ευρύ κοινό, απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων και απελευθέρωση “ συστολής”.
– Παρακολούθηση παραστάσεων χορού σε επιλεγμένα θέατρα και ανάλυση από τη δασκάλα τους των παραμέτρων μιας παράστασης, όπως χορογραφία, χορευτές , σκηνικά, μουσική, φωτισμός κ.ά. Γνωριμία και συζήτηση με συντελεστές της παράστασης.
– Συμμετοχή σε διαγωνισμούς χορευτικών παραστάσεων.
– Αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου δημιουργικά.
– Διαχρονική σχέση των παιδιών με το Σχολείο μας καθώς στις χορευτικές μας ομάδες θα συμμετέχουν σταδιακά μαθήτριες και μαθητές του Σχολείου μας, απόφοιτοι και γονείς.

Περίοδος 2014-2015 : Διδασκαλία –Χορογραφία : Άρτεμις Λαμπίρη

Βιογραφικό : Η Άρτεμις Λαμπίρη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου 1984 όπου και εργάζεται τώρα ως χορογράφος, χορεύτρια και σύμβουλος δραματουργίας. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και με υποτροφία του ΙΚΥ, χορογραφία στο ArtEZ στην Ολλανδία και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.
Ως χορογράφος έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, βραβευτεί και ανεβάσει δικές της παραστάσεις σε θέατρα στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κροατία, την Ολλανδία και την Ισπανία. Μερικές απ’ τις παραγωγές είναι:0020”META” (2014), “FREMD” (2014), “Ανάμεσα” (2012-2013) κ.α.
Το 2013 ίδρυσε τη δική της ομάδα «ΜΑΝ» με την οποία συμμετείχε στο φεστιβάλ Δημητρίων, ARC festival κ.α. Σήμερα δημιουργεί τη νέα παραγωγή της ομάδας σε συμπαραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση και του ιδρύματος ΝΕΟΝ.
Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί τα τελευταία 9 χρόνια με τους Magpie Dance Music (Katie Duck), Αντιγόνη Γύρα και τον Κινητήρα Χοροθέαμα, Silvia Bennett, Abhilash Ningappa, Sylvain Meret , Noa Simons, Meli Melo, ΕΛΣ, Daniel Lommel, Sayaka Akitsu κ.α.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια διδάσκει, χορεύει και χορογραφεί για και με παιδιά και εφήβους τόσο στην Αθήνα όσο και στη Γερμανία σε συνεργασία με τη δομή Perform[d]ance και Occupy theatre στο Stralsund, το Βερολίνο κλπ. Η τελευταία της δουλειά είναι μάλιστα εμπνευσμένη απ’ τις σχέσεις εξουσίας μεταξύ των παιδιών.

13 Ιουνίου 2015   Θέατρο  Νέου Κόσμου

Χορογραφία: Άρτεμις Λαμπίρη

Μουσική: Neil Young-The Beatles and Death Proof και τα Παιδιά

…μετά από ένα χρόνο γνωριμίας, αλλάξαμε, δέσαμε, κουνηθήκαμε και αναρωτηθήκαμε πώς αλλάζει ο κόσμος, πώς αλλάζει η κίνηση, πώς αλλάζουμε εμείς μέσα σένα καινούργιο περιβάλλον. Σας προσκαλούμε να γλιστρήσετε μαζί μας στη νέα μας παρέα!   Άρτεμις Λαμπίρη

Αφίσα        Πρόγραμμα        Εικόνες       Video

Περίοδος 2011 – 2014  Διδασκαλία-Χορογραφίες : Μαρουσώ Καραλέκα

ΒιογραφικόΜαρουσώ Καραλέκα είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Χορού της Ραλλούς Μάνου με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διδασκαλία και χορογραφία από το London Contemporary School of Dance.Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στις τεχνικές σύγχρονου χορού με τους Robert North & R. Kain J.Nelson Claude Brumanchon και C.Coegel , σεμινάρια θεάτρου με τη Ρούλα Πατεράκη και σεμινάρια Body Mind Centering με τη Λαμπρινή Κωσταντίνου.

Στα 15 της έγινε μέλος του Ελληνικού Χοροδράματος της Ραλλούς Μάνου όπου από το 1985 έως το 1989 χόρεψε σε πολλές παραστάσεις σαν πρώτη χορεύτρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό(Βουλγαρία-Ρωσία).Επίσης πρώτη χορεύτρια ήταν και στο Χοροθέατρο ΡΟΕΣ της Σ.Σπυράκου με παραστάσεις σε Ελλάδα ,υπόλοιπη Ευρώπη και Νέα Υόρκη. Από το 1997 έως και το 2000 δίδαξε στη Σχολή Σύγχρονου Θεάτρου Αθήνας του Γ.Κιμούλη. Το 1998 έφτιαξε τη σχολή χορού «Κίνησις» η οποία λειτουργεί στο Κουκάκι, (Ματρώζου 47-τηλ. 210/9235010). Έχει συμμετάσχει σαν χορογράφος σε θεατρικές παραγωγές όπως «Γάμος από έρωτα».Το 2000 ίδρυσε το Χοροθέατρο Μετ’ Εμποδίων με το οποίο έχει ανεβάσει περισσότερες από δέκα παραγωγές.

Παραστάσεις

30 Μαΐου 2014   Θέατρο  Νέου Κόσμου

Χορογραφία: “Περί.. Πλανήτες” ξεκίνησε σαν παιχνίδι στο μάθημα του αυτοσχεδιασμού με θέμα «σώμα και αντικείμενα». Αυτές οι μεγάλες μπάλες που χρησιμοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο είδος γυμναστικής, το Pilates, έγιναν πηγή έμπνευσης και ένα από τα πιο ευχάριστα και αγαπημένα εργαλεία αυτοσχεδιασμού και έκφρασης των παιδιών. Εκείνα δημιουργούσαν σχήματα κι εγώ εικόνες που μας οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της χορογραφίας. Μαρουσώ Καραλέκα

Αφίσα        Πρόγραμμα        Εικόνες       Video

25 Μαΐου 2013   Θέατρο  Νέου Κόσμου

Χορογραφία: “Ανάσες”, βασισμένη σε κείμενα , ζωγραφιές και κυρίως συναισθήματα των παιδιών της χορευτικής μας ομάδας ,σε σχέση με τη διαφορετικότητα.

Αφίσα        Πρόγραμμα        Εικόνες       Video

 Χριστούγεννα 2013    Αίθουσα Σχολής Χορού “Κίνησις”

Ευγένιου Τριβιζά “’Ένα Δένδρο μια φορά”

Άνοιξη 2012   Αίθουσα “Τέχνης και Πολιτισμού” του Σχολείου μας.

Συμμετοχή στον εορτασμό  του έτους Ν. Γκάτσου που οργανώθηκε από το Σχολείο.  Η χορευτική μας ομάδα παρουσίασε σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς, παράσταση βασισμένη σε ποίηση Νίκου Γκάτσου  και Μουσική Μάνου Χατζηδάκη.

Αφίσα        Πρόγραμμα        Εικόνες       Video

Χριστούγεννα 2011   Αίθουσα Σχολής Χορού “Κίνησις”

“Ο Μικρός Τυμπανιστής”

Αφίσα        Πρόγραμμα        Εικόνες       Video

 

January 2023
M T W T F S S
« May    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031